top of page
logga.png

SÖRGÅRDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

NYHETER FRÅN

Vattnet stäng av.

Vad händer: Kall- och varmvatten stängs av
När: måndag 14 juni från kl 9:00-16:00


Varför: På grund av arbeten i Undercentralen
Du behöver: tappa upp det vatten som kan behövas redan på söndagkvällen.
Några hinkar med vatten för att kunna spola toaletten samt tillräckligt med vatten i kärl som förvaras i kylskåpet för te, kaffe och matlagning.För Sörgårdens servicegrupp

Peter Olofsson
070 292 3811
L.Peter.Olofsson@gmail.com

Matavfallspåsar här!

Nu har materialet som varje hushåll behöver för att starta matavfallssortering kommit!

Matavfallspåsar, behållare, gummiskrapa och skruvar för att fästa behållaren finns att hämta i föreningslokalen. Varje hushåll behöver hämta och kvittera ut sitt material. Lokalen kommer därför vara bemannad för utdelning:
Torsdag 13/5: kl. 15.00 -17.00
Fredag 14/5: kl. 15.00 -17.00
Lördag 15/5: kl. 10.00 -13.00
Vi öppnar de nya behållarna för användning på måndag 17/5. Före dess läggs alla sopor i de gamla behållarna. De minsta behållarna som är för matavfall kommer förses med extra skyltning. Det är absolut förbjudet att kasta plastpåsar eller annat avfall än just matavfall i dessa behållare. Det går inte att använda andra papperspåsar än de matavfallspåsar som ska användas för detta! När de tar slut får man hämta i garagen, och i varmförrådet och vi beställer fler vid behov! Stort tack för att du bidrar till en miljövänligare sophantering!

Nytt stämmodatum!

Ordinarie stämma kommer genomföras den 17:e juni. Stämman genomförs digitalt via ZOOM.

De rådande restriktionerna gällande samlingar gör att styrelsen beslutat att genomföra stämman digitalt via ZOOM. Vi hade helst sätt att vi kunde genomföra en fysisk stämma. Nu gör vi på samma sätt som vid hösstämman och skickar en länk via email och med kallelsen. Kallelse till stämman kommer delas ut per post.
Har man inte tillgång till dator kan man sitta hos en granne eller be en granne att agera ombud vid stämman.
Vi erbjuder också ett träningsmöte för de som önskar öva på ZOOM inför stämman. Testmötet äger rum den 8:e juni kl. 19.00-20.00.
Skicka en anmälan till
support@sorgarden-spanga.se för att få en länk till testmötet! Välkomna!

Nya sopstationer på väg!

Nu startar snart anläggningen av våra nya sopstationer. Arbetet kommer påbörjas v. 17 och genomföras under veckorna 18-19.

När de nya stationerna och sopbehållarna är på plats kommer en av behållarna vara avsedd för matavfall. Informationsblad kommer delas ut i brevlådor om hur matavfallssortering ska skötas. För detta behövs särskilda matavfallspåsar. De är beställda och mer information kommer om var ni kan hämta dessa till ert hushåll.

Nya sopstationen invigd!

Idag 17/5 öppnar vi de nya sopbehållarna för användning! Här slängs nu första matavfallspåsen i våra nya behållare!

Efterlängtade nya sopstationer är nu öppnade för användning och några har längtat mer än andra. Eila Erdal blev först till nya matavfallssorteringen!
Kärlen kommer att kunna förses med lås, något som entreprenören och vi nu arbetar för. Vi återkommer med mer info längre fram. Vi har satt upp affischer i garagen och på matavfallsbehållare så här i början för att hjälpa alla att sortera rätt! Våra nya sopbehållare är nu invigda och vi hoppas på allas medverkan till en sopsortering för en bättre miljö!

Städdag 17/4

Välkomna till vårens corona-anpassade städdag i Sörgården lördag den 17:e april.

Vi samlas kl. 10.00, tar kaffepaus kl. 12.00 och fortsätter tills vi är klara dock längst till kl. 14.00. Arbetslag 1, hus 2-38, anmäler sig hos Ronnie Perjus på vändplan vid övre garaget.
Arbetslag 2, hus 39 - 77: anmäler sig till Istvan Bené vid föreningslokalen. Garagen ska sopas invändigt. Inga bilar får därför stå i garagen från kl. 10.00. Om du är förhindrad att delta kontakta servicegruppen: Peter Olofsson (hus 488), Rolf Karlsson (hus 624) eller Ronnie Perjus (hus 566).

bottom of page