top of page
Redigera redan publicerade nyheter

Här går vi igenom hur du redigerar en redan publicerad nyhet. 

Från er "konto-sida" hos Wix, alltså inte från redigeraren, så klickar ni på "innehållshanterare" längst ner i menyn till vänster. 

Sen klickar ni på samlingen som heter "Nyheter". Då öppnas en lista med alla publicerade nyheter. I exemplet i videon så visar vi före och efter ändringen. 

Välj den nyhet som ni vill redigera och gör er ändring. Svårare än så är det inte. 

Lägg till text och bild

Det är väldigt enkelt att lägga till nytt material på hemsidan. Här visar vi hur man lägger till text och bild. 

Från redigeraren så klickar ni på plustecknet i menyn till vänster. 

Då öppnas allt som ni kan lägga till på er sida. 

 

Välj "text" och sen den rubrik eller text som ni vill lägga till. Allt som ni lägger till på sidan kan ni enkelt flytta omkring och placera precis där ni vill ha det. 

 

På samma sätt gör ni för att lägga till en bild. Då kan ni välja att lägga till en egen bild som ni laddar upp från er dator eller använda någon av alla de bilder som ingår i Wix.  

När ni är klara så glöm inte att klicka på "Publicera", den blå knappen längst upp till höger. Det är först efter det som era ändringar eller tillägg på sidan syns "live". 

Skapa ett nyhetsbrev

Fortsätt att kommunicera med de boende i området. Här går vi igenom hur man skapar ett nyhetsbrev. 

Från er "konto-sida" hos Wix, alltså inte från redigeraren, så klickar ni på "Marknadsföring" och sen "E-postmarknadsföring" i menyn till vänster. 

Nu ser ni de nyhetsbrev som ni har skickat ut tidigare. För att göra det så enkelt som möjligt och behålla en tydlig och igenkännande profil så väljer ni att "duplicera" ett tidigare nyhetsbrev. 

Då öppnas en redigerare som använder samma princip som redigeraren för själva hemsidan. Klicka på det som ni vill lägga till från urvalet till vänster och redigera sen text och bild. 

Vill ni ta bort något så är det bara att markera det ni vill ta bort och sen klicka på ikonen för  "papperskorgen".

bottom of page